Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tveksamma metoder i ledningen

I Bollnäs kommun har nu parti- och kommunchefen startat en förföljelse av en förvaltningschef samt hans personal (cirka 100 personer) med beskyllningar av olika slag.

Det är snart 20 år sedan järnridån föll, med Erich Honecker, partichef, och Erich Mielke stasichef. Dessa två hade då under många år styrt och förtryckt miljontals människor i Östtyskland.

I Bollnäs kommun har nu parti- och kommunchefen startat en förföljelse av en förvaltningschef samt hans personal (cirka 100 personer) med beskyllningar av olika slag, där det påstås att personalen otillbörligen utnyttjar kommunens maskinpark för externa jobb och därmed skapar en osund kultur som ovillkorligen måste stoppas.

Men skall sådant stoppas genom odemokratiska handlingar där man kör över tekniska nämndens beslut och via massmedias spaltmeter dag efter dag svartmålar en hel förvaltning med dess personal?

Skall sådana metoder användas bör man nog se upp med vilka kulturer som börjar odlas här i kommunen, det är möjligen läge för ett da capo på det som hände för 20 år sedan. Man jag tror inte Kina är rätta landet att fly till.

Bernt Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel