Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvättstugebrand i Arbrå

Tre brandbilar från Bollnäs och två från Arbrå ryckte ut vid ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Arbrå på torsdagseftermiddagen. Branden kunde begränsas till en tvättstuga, men röken spred sig i källarvåningen och trappuppgångarna.

Branden började i en torktumlare i en av tvättstugorna i källarvåningen på Ordensgatan 11 i centrala Arbrå strax före klockan 17. När rökdykare kom till platsen brann det med öppen låga, men själva branden kunde snabbt släckas.
Däremot spred sig röken ut i källaren och även i trappuppgångarna i flerfamiljshuset kändes röklukten.

Ingen av hyresgästerna behövde evakueras vid branden. En del av dem var bortresta över helgen, men enligt räddningstjänstens insatsledare Stefan Bringsaas har det troligen inte uppstått några rökskador i lägenheterna.
-Bredbandscentralen till hela bostadsområdet finns i fastighetens källare, men jag tror att vi klarade den också, säger han.

Efter släckningen började arbetet med att vädra ut röken från källarvåning och trapphus. Alla dörrar och fönster i källarvåningen lämnades öppna över natten och fastighetsägaren Bollnäs Bostäder kallade in ett bevakningsföretag för att hålla huset under uppsikt.