Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärstopp för SFF

Söderhamns FF kom från en storseger senast på hemmaplan.
Men mot Teg var allt som bortblåst.
– Det var slarvig och vi spelade okoncentrerat, säger Emil Johansson efter uddamålsförlusten.

Annons

Målvakten fick pris som bästa spelare i hemmalaget. Men det brydde han sig inte mycket om. Han dröjde sig kvar på planen en stund och besvikelsen var stor när han vandrade av med tunga steg.

Förlusten mot Teg, som genom segern passerade SFF i tabellen, sved.

Ordentligt.

– Vi gjorde inte det vi sa att vi skulle göra före matchen. Samma energi och vilja som vi hade i förra matchen mot Östersund (seger med 4–1) visade vi absolut inte under den första halvtimmen. Vi slog bort en massa passningar. Det var slarvigt och vi spelade okoncentrerat, dundrade Emil Johansson som ändå räddade målet från mer påhälsning med flertalet fina räddningar.

Det blev en ordentlig uppförsbacke direkt för hemmalaget. Redan före matchen varnade Benny Dahlin för Tegs Timothy McNeil.

Ändå blev det trubbel nästan omedelbart.

I den sjätte minuten skickade anfallaren i ledningsbollen. Och inte blev det bättre när Söderhamns FF fortsatte att slarva bort en massa passningar.

Teg tackade och tog emot – och efter 19 minuter ledde bortalaget rättvist med 2–0.

Tränaren Benny Dahlin lade sig platt efter matchen:

– Den första halvtimmen är den svagaste vi gjort i år. De körde som en autostrada genom oss. Varför det blev så är jag osäker på. Vi fick vara glad att matchen levde efter en halvtimme, säger han.

De två baklängesmålen fick tränaren att agera från sin bänk.

Efter ett byte och en del ommöbleringar i laget strax före halvtid kom också utdelningen när Simon Fäger drog till på volley och fick se bollen gå i mål.

I det läget en lika nödvändig som viktig reducering.

– Jag ville skicka någon sorts signal till laget. De vann allting och så lätt får det inte gå, säger Dahlin.

– Jag tycker ändå att vi gaskade upp oss och i en timme såg det ut som vi ville i alla fall.

Sett med hemmaögon blev också den andra halvleken bättre. Niklas Holm var ytterst nära kvittering, men bollen tog i överliggaren och ner. Holm hade också ett skott tätt utanför med cirka kvarten kvar. Men så värst mycket mer skapades inte.

SFF hade svårt att mobilisera något ordentligt tryck mot motståndarmålet. Och inte blev det bättre av att högerbacken Björn Johansson tvingade utgå skadad när en halvtimme återstod.

– Det var första gången vi mötte en tydlig fembacklinje som var otroligt kompakt. Det var svårt att komma igenom, speciellt centralt, säger Benny Dahlin.

I den sjätte övertidsminuten fick Simon Åberg ett frisparksläge, men målvakten var med på noterna.

Och förlusten var ett faktum.

– Teg är ett lurigt lag att möta och vi visste att det här var en match vi måste ta poäng i. Men vi måste vilja också. Så är det bara, säger Emil Johansson.

– Jag tycker ändå att ett kryss hade varit mer rättvist.