Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvära kast för Wahlund

I torsdags kväll kom Julia Wahlund hem från en veckas provträning med divisionett-laget Umeå Södra. Och på lördag är det match med Mohed då serien startar om efter sommaruppehållet.

Annons

Det händer mycket i Julia Wahlunds liv just nu. Hennes insatser på mittfältet i Mohed har uppenbarligen gett eko i fotbollssverige. Wahlund om veckan i Umeå:

– Det var riktigt roligt och det gick väldigt bra. Det är ju ett mycket högre tempo och det smäller mer i närkamperna, man har inte alls lika lång tid på sig med bollen, säger Julia Wahlund.

Utöver träningarna hann hon med att spela en träningsmatch, som Umeå vann med 4–1. Till en början placerades hon som vänsterytter men fick så småningom ta klivet in centralt.

Nu är det en mellanlandning i Mohed och då det alltså är dags för omstarten i division två. Sundsvall FK gästar Lägervallen och det har sagts förr, men om inte säsongen ska vara över alltför tidigt så måste Mohed börja plocka poäng.

– Vi måste börja vinna och få igång ett högre tempo i vårt spel. Passningarna måste börja sitta bättre och vi måste framför allt börja sätta våra chanser, säger hon.

– De är nog ganska goda ändå. Vi förlorade mot Sundsvall borta men gjorde ändå en ganska bra match.

Redan på tisdag väntar nästa provträning, då med Sundsvalls DFF, som spelar i samma serie som Umeå Södra.