Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två tappade ledningar

Team Hudik tog ledningen en gång i varje halvlek. Det räckte till poäng i premiären borta mot Huge 2.

Seriepremiären i division 2 mellan Huge 2 och Team Hudik blev en match med flera olika ansikten.

Inte nog med att lagen turades om att föra spelet, så varierade vädret lika mycket och gjorde planen stundtals svårspelad.

– Vi kom till en jättefin gräsplan, sedan kom det ett jäkla hagel och mattan blev hal, innan andra halvlek bjöd på sol och fin plan igen. Underlaget skiftade väldigt, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Från matchstart var det hemmalaget Huge 2 som tog kommandot. Ett aggressivt hemmalag tryckte på första kvarten, innan Team Hudik lugnade ner och jämnade ut spelet.

Efter en dryg halvtimme hittade Malin Jonsson fram till Victoria Forss med en bra djupledspassning, och Team Hudik kunde göra 1–0 innan pausvilan.

– Det var en av två målchanser vi hade i första halvlek, säger Kåge Pettersson.

I andra halvlek började Huges jakt på kvittering. Den kom efter 66 minuter när Team Hudik slarvade i försvarsspelet och släppte till ett nickmål till 1–1.

– Sedan skapade vi flera jättebra målchanser och borde gjort mål på ett par stycken. Men vi tog ju ledningen på något som egentligen inte var en målchans, säger Kåge Pettersson och syftar på det 2–1-mål som kom efter 80 minuter.

Ett tänkt inlägg dalade hela vägen över Huges målvakt och Team Hudik hade återtagit ledning.

En ledning som bara höll i en minut innan Huge återigen kvitterade.

Matchen slutade 2–2 och två tappade ledningar gav bitter eftersmak för Team Hudik.

– Vi hade jättelägen på slutet att göra 3–2. Just nu känns det som två förlorade poäng, snarare än en vunnen. Men i det stora hela gör vi en helt godkänd premiär. Det var ändå bortaplan och första naturgräsmatchen, säger Kåge Pettersson.

Vad behöver bli bättre till hemmapremiären?

– Effektiviteten framför allt. Vi måste bli bättre på att sätta chanserna. Vi hade 3-4 riktigt vassa chanser där vi inte riktigt hinner med när bollen ska petas i mål, säger Kåge Pettersson.

Team Hudik spelar hemmapremiär lördag 10 maj när Brynäs kommer till Sparbanken Arena.