Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två skadade i trafikolycka i Hassela – polisen misstänker rattfylleri

En man skadades allvarligt och en annan man ådrog sig lindriga skador i en trafikolycka på på Sundsvallsvägen vid Mörtsjön, Hassela.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan halv fem på fredagseftermiddagen. Det var en singelolycka på väg 769, Sundsvallsvägen i höjd med Mörtsjön. Inledningsvis befarade man att de personer som färdades i bilen hade livshotande skador.

Räddningstjänsten kom först till platsen, och därefter ska även polis och ambulans ha anlänt. De begärde assistens av ambulanshelikoptrar från Mora och Östersund. Men de kunde vända innan de kom fram då man gjorde bedömningen att de skadade kunde köras till sjukhus i vanliga ambulanser.

Två personer färdades i bilen. En man i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern. De har förts till Gävle sjukhus. Den yngre mannen ska vara allvarligt skadad, medan mannen i 50-årsåldern klarat sig undan med lindriga skador. Båda två vårdas på vårdavdelning.

I bilen hittades en mängd spritflaskor och polisen misstänker att föraren kan ha varit rattfull. De har därför begärt att blodprover ska tas på de båda männen för att se om de varit berusade.

Det är i nuläget oklart hur olyckan har gått till.

Vägen var avstängd under räddningsarbetet.