Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två saknas efter båtolycka i Norrfors

En båt sjönk under fredagskvällen i Norrfors i Nordmalings kommun. Man har fått upp en person ur vattnet, men två personer saknas fortfarande. Detta rapporterar Västerbottens-Kuriren

Läs också: Två hittade döda efter båtolycka i Norrfors

Räddningstjänst, ambulans och ytbärgare är larmade och på väg till platsen rapporterar Västerbottens-kuriren.

VK-skriver att det ska ha varit fem personer i båten och att Räddningstjänst, ambulans och räddningshelikopter var på plats och sökte av området runt klockan 22.

Läs också: Erling räddade en av de förlista fiskarna från att drunkna

Conny Eriksson, räddningschef i beredskap uppskattar att personerna är i 30-årsåldern. Båten kantrade och ligger upp och ner mitt på sjön Västansjö. Dykare från polisen är på plats och söker i vattnet, som har dålig sikt. Ytbärgare från Örnsköldsvik är också på platsen. Vad som orsakade olyckan kan inte Conny Eriksson svara på. De personer som har räddats mår efter omständigheterna bra och är tillsammans i en lägenhet. Fortfarande saknas två personer. Detta skriver Västerbottens-kuriren.

Läs också: Blev arg över högljudd fest – satte kniv mot grannens hals

Vid femtiden på lördagsmorgonen var personerna fortfarande inte återfunna.

– De har dykt under natten men inte gjort några fynd. Dykandet kommer att återupptas under morgonen med ny personal, säger Lisa Nyberg, polisbefäl vid region nord.

Polisen har tagit över sökandet och vid tiotiden var de två saknade ännu inte återfunna. Sökarbetet fortgår.

Läs också: Tjuvjakt på Sandö – duo sköt fiskmåsar med gevär