Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två rockare tar över musikaffär

Bollnäs Musikcenter blir Musikaffärn och akustiskt blir rock´n´roll när Tommy Östlund säljer till Per Ryberg och Johan Bergkvist.

På torsdag öppnar de nya ägarna med utförsäljning av gammalt för att bereda plats för nytt.

Per Ryberg, 39 år, är väl mest känd för sin studio i Häggesta. Där har han spelat in artister som Takida och Åsa Jinder. De senaste tolv åren har han försörjt sig på sin studio och han tänker inte helt ge upp den bara för att han öppnar musikaffär.

- Studion blir kvar. Fast på halvtid, slår Ryberg fast.

När han inte spelar in spelar han gärna själv. Bland de band han lirat med genom åren märks Averon. Nu är han gitarrist i Sundsvallsbaserade The Citadel.

Johan Bergkvist, 32 år, tänker köra heltid i nya affären. Han vill inte göra så mycket väsen av sig, men när Ryberg säger att "Johan är en bättre musiker än vad jag nånsin kommer att bli", kryper det fram att han är en basist av rang.

Bergkvist hittar vi i coverbandet Power Trip och han har spelat med bland andra Jan Johansen och Noice, som gjort comeback efter att ha varit riktigt stora på tidigt 80-tal.

Uthyrning av ljudanläggningar och instrument samt ett bredare sortiment är några nyheter de nya ägarna tänker satsa på, liksom att serva och reparera instrument.

Säkert blir Musikaffärn också ett ställe att hänga på. Bergkvist och Ryberg har ett stort kontaktnät och många har redan varit utanför och kikat in genom fönstren.

Fast det gäller förstås att en och annan köper någonting också.