Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två positiva skadebesked

Två positiva besked för Broberg.

Robert Dammbro gör i kväll comeback efter att ha missat tre matcher.

– Att stå på sidan är ingen höjdare, säger han.

Samtidigt är Rolf Larsson på is och tränar igen.

Annons

Det var i hemmamatchen mot Edsbyn den 3 januari som Robert Dammbro tvingades kliva av isen med smärtor i höften. Det gjorde att han missade de tre kommande matcherna mot Vetlanda, Västerås och Villa.

– Att stå på sidan är ingen höjdare. Jag blir så jäkla nervös av att bara titta på, säger 33-åringen direkt efter den timslånga träningen på onsdagskvällen.

I kväll är han tillbaka på sin ordinarie plats på mittfältet när de båda "22-poängslagen" Broberg och Vänersborg ställs mot varandra på Hällåsen.

– Det känns skönt att lira match igen. Jag hade kunnat skynda på och spela tidigare om det varit en mer akut situation eller i ett slutspel.

– Men nu fick jag istället god tid för vila och behandling.

Vad förväntar du dig av Vänersborg?

– Om man känner Karlsson (Stefan, tränare) rätt pratar de säkert om att komma hit och våga och att försöka ha mycket boll.

Hur ser du på segerchanserna?

– De är goda. Som alltid när vi spelar hemma, säger Robert Dammbro.

För en månad sedan skadade sig Rolf Larsson i en samling med det finska landslaget. Nu är han åtminstone på is igen och siktar på att vara tillbaka efter VM-uppehållet i början av februari.

– Han är med på kör övningar och ser förvånansvärt bra ut. Han ska alldeles strax gå in i spel och kan sedan gnugga på under tre jätteviktiga veckor. Han kommer att vara i bra slag när vi möter Kalix hemma, säger tränaren Svenne Olsson.

– Det är jättepositivt. Rolf blir ett tillskott som gör att konkurrensen i truppen hårdnar till .