Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två positiva skadebesked

Två positiva besked för Broberg.

Robert Dammbro gör i kväll comeback efter att ha missat tre matcher.

– Att stå på sidan är ingen höjdare, säger han.

Samtidigt är Rolf Larsson på is och tränar igen.

Det var i hemmamatchen mot Edsbyn den 3 januari som Robert Dammbro tvingades kliva av isen med smärtor i höften. Det gjorde att han missade de tre kommande matcherna mot Vetlanda, Västerås och Villa.

– Att stå på sidan är ingen höjdare. Jag blir så jäkla nervös av att bara titta på, säger 33-åringen direkt efter den timslånga träningen på onsdagskvällen.

I kväll är han tillbaka på sin ordinarie plats på mittfältet när de båda "22-poängslagen" Broberg och Vänersborg ställs mot varandra på Hällåsen.

– Det känns skönt att lira match igen. Jag hade kunnat skynda på och spela tidigare om det varit en mer akut situation eller i ett slutspel.

– Men nu fick jag istället god tid för vila och behandling.

Vad förväntar du dig av Vänersborg?

– Om man känner Karlsson (Stefan, tränare) rätt pratar de säkert om att komma hit och våga och att försöka ha mycket boll.

Hur ser du på segerchanserna?

– De är goda. Som alltid när vi spelar hemma, säger Robert Dammbro.

För en månad sedan skadade sig Rolf Larsson i en samling med det finska landslaget. Nu är han åtminstone på is igen och siktar på att vara tillbaka efter VM-uppehållet i början av februari.

– Han är med på kör övningar och ser förvånansvärt bra ut. Han ska alldeles strax gå in i spel och kan sedan gnugga på under tre jätteviktiga veckor. Han kommer att vara i bra slag när vi möter Kalix hemma, säger tränaren Svenne Olsson.

– Det är jättepositivt. Rolf blir ett tillskott som gör att konkurrensen i truppen hårdnar till .