Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer intresserade av att driva Rådhuskondis

Mats Olsson behöver en arrendator av kaféet för att kunna köpa fastigheten där Rådhuskonditoriet i Söderhamn ingår.
Under torsdagskvällen hölls en visning av lokalerna – två potentiella kaféspekulanter dök upp.

Som vi tidigare har berättat vill Mats Olsson från Söderhamn köpa fastigheten på Oxtorgsgatan 21 där Rådhuskonditoriet har huserat. Kaféet har stått tomt sedan slutet av februari då de förra arrendatorerna lämnade för en flytt till Stockholm.

Mats Olsson planerar själv att flytta till lägenheten i fastighetens övervåning. Men för att han ska beviljas ett banklån krävs det att han har ett arrendeavtal på konditoriet. Under torsdagskvällen höll han och mäklaren Jan Färnstrand därför en öppen visning av konditoriets lokaler. Två intressenter dök upp.

– Eftersom det inte var så många som kom så känner jag mig lite modfälld, säger Mats Olsson på söndagskvällen.

Båda intressenterna är Söderhamnsbor varav en redan verkar inom restaurangbranschen. Mats Olsson har också lagt ut en video på sin Facebooksida där han visar upp lokalerna för personer som visat intresse, men inte kunde närvara vid torsdagens träff.

– Jag hoppas att alla har fått infon de behöver och att de som är seriöst intresserade tänker igenom beslutet och hör av sig till mig, säger han och fortsätter:

– Jag har ett krav och det är att interiören i kaféet ska bevaras, den får inte röras.

Läs mer:

Rådhuskondis har potentiell köpare

Mäklaren om Rådhuskondis framtid