Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män i 25-årsåldern anhållna efter skottlossning - misstänkta för mordförsök

Polisen utreder mordförsök efter en anmälan om skottlossning utanför polisstationen i Avesta på måndagskvällen.
Två män i 25-årsåldern anhölls strax före midnatt som skäligen misstänkta för mordförsöket.

Det var vid 17.30-tiden under måndagen som flera personer hörde en kraftig smäll i centrala Avesta.

– Det är en person som har ringt in och sagt sig höra en smäll, sade Håkan Loman, dalapolisens vakthavande befäl strax efter det inträffade.

Två polispatruller var på plats strax efter klockan 18 och spärrade av ett stort område vid Kungsgatan, vilket är samma adress som Avesta polishus har.

– Polisen hittade en tomhylsa mitt på vägen, ungefär 30-40 meter från polishusets entré, berättade frilansfotografen Niklas Hagman från platsen.

Ytterligare sex patruller kom till platsen och undersökte det avspärrade området och kvarteren runt omkring bland annat med hund. Polisen har också förhört grannar som hade hört smällen.

Vid halv åttatiden på kvällen kom Länskommunikationscentralen i Falun med ett pressmeddelande om att man har fått en anmälan om skottlossning utanför polisstationen i Avesta.

– Polispatruller är på plats och en förundersökning rubricerad som försök till mord har inletts, skrev man i pressmeddelandet.

Strax före klockan nio på kvällen bekräftade vakthavande befäl Håkan Loman att någon gripits som skäligen misstänkt för mordförsök. Han ville av utredningstekniska skäl inte tala om ifall det rör sig om en eller flera personer men säger att gripandet skedde någonstans i anslutning till brottsplatsen.

Senare under kvällen samlades flera tungt beväpnade polispatruller kring en adress i södra delen av Avesta tätort, där de undersökte en lägenhet. Samtidigt hävdes avspärrningarna kring polisstationen.

I övrigt är polisen förtegen om vad som inträffat. Det är inte känt vem eller vilka som varit måltavla för skottlossningen. Man känner inte till att någon blivit skadad i samband med skottlossningen, men utesluter inte eller att så kan vara fallet.

– Vi är intresserade av iakttagelser, säger Jonas Häll, vakthavande befäl hos polisen i Dalarna.

Polisen går att nå på telefonnummer 114 14.

Håll dig uppdaterad – Följ Brottsplats Dalarna på Twitter

LÄS: Fler nyheter från Blåljus

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta DT via telefon: 023-936 00, mms/sms: 72023, mejl 72023@dt.se eller Tipsa-tjänsten.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ DT.se på Facebook.