Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män häktade – misstänkta för att ha försökt pressa man på tusentals kronor

Två män sitter häktade, misstänkta för grov stöld och försök till utpressning. Männen ska först ha pressat en man på pengar och sedan stulit saker från honom.
– Värdet på det stulna är flera tusen kronor, säger åklagare Peter Helsing.

Annons

Kring nyår greps en man i 20-årsåldern från Söderhamns kommun misstänkt för grovt vapenbrott.

– Han åkte runt i en bil med ett skarpladdat vapen, en pistol, säger Peter Helsing.

Mannen blev häktad för vapenbrottet, och sedan tillkom fler misstankar. Det var i början av december som en man i Söderhamn blev pressad på pengar och sedan utsatt för en stöld.

Mannen i 20-årsåldern är nu även misstänkt för de brotten, tillsammans med en man i 55-årsåldern, som bor i Hudiksvalls kommun. På onsdagen häktades den yngre mannen och på fredagen även den äldre, misstänkta för grov stöld och försök till utpressning.

– De har försökt att pressa en kille på pengar, trots att han inte var skyldig dem. Det var ett flertal tusen kronor, säger Peter Helsing.

Efter att utpressningen inte gav resultatet ska de sedan ha stulit saker för flera tusen kronor från samma offer.

Enligt åklagaren är bevisläget relativt gott och åtal kommer antagligen att väckas på fredag nästa vecka.

– Polisen jobbar intensivt med ärendet. Det är några till personer som vi ska få tag på för att höra om information, säger Peter Helsing.