Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män döms för misshandel efter restaurangbråk i Söderhamn

Mannen i 40-årsåldern tog strypgrepp på en man och slog till en kvinna på en restaurang i Söderhamn.
En man i 25-årsåldern hämnades sedan genom att slå ner våldsverkaren när han lämnade platsen.

Båda männen döms till villkorlig dom med samhällstjänst om 50 timmar.

Allt hände den 3 oktober förra året på en restaurang i Söderhamn. När det kommer till vad som orsakade den första misshandeln går åsikterna isär.

Läs även: Tonåring friades i tingsrätten från misshandel på cruising – döms i hovrätten

Den åtalade mannen förnekade brott. Han hävdade att var ute på restaurangen tillsammans med sin fru när hon blev antastad av en man. Mannen och kvinnan ska sedan ha gett sig på honom efter att bråk uppstod, hävdade han.

De två som utsattes för misshandeln var far och dotter. De påstod att mannen oprovocerat gick till angrepp mot dem.

Hudiksvalls tingsrätt finner det utrett att mannen i 40-årsåldern tog stryptag på den ena mannen och att han sedan slog till kvinnan i ansiktet när hon ingrep. Tingsrätten baserar sin bedömning på ett antal vittnesmål samt de uppgifter som vården lämnat om offrens skador.

Han ska dessutom betala 5 200 kronor i skadestånd till mannen och 6 800 kronor i skadestånd till kvinnan.

Läs även: Kvinna hotade knipsa av snoppen på sin man – så blev domen

När mannen lämnade restaurangen hämnades en man i 25-årsåldern, som är pojkvän till den misshandlade kvinnan. Han slog då till mannen i 40-årsåldern så att näsbenet bröts. Han erkände slaget, men hävdade att han agerat i nödvärn då han kände sig hotad.

Tingsrätten finner mannen skyldig till misshandel och skriver i domen att det inte finns något tvivel om att mannen sökt upp den andre mannen för att hämnas.

Han ska betala 14 600 kronor i skadestånd till mannen i 40-årsåldern.