Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män döms efter yxbråk

(UPPDATERAD 16.40) De två män som i december i fjol rök ihop i Järvsö och sedan anklagade varandra för misshandel har nu dömts av Hudiksvalls tingsrätt. Båda männen, som är i 50- respektive 40-årsåldern, döms för misshandel.

Den yngre mannen döms för misshandel till villkorlig dom och dagsböter. Den äldre mannen döms för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och samhällstjänst i 70 timmar.
Bakgrunden till bråket är en flerårig grannkonflikt som urartade en decembernatt i fjol. En fredagskväll fick den yngre mannen för sig att han ville reda ut en tidigare händelse och efter att ha ringt upp grannen begav han sig dit.
Vad som hände när mannen kom fram till grannen har inte kunnat fastställas. Enligt rätten brister båda männens berättelser i trovärdighet på flera punkter.
Rätten anser det dock bevisat att båda männen utdelat knytnävsslag mot varandra och de döms därför för misshandel.
Den äldre mannen döms också för olaga hot efter att ha riktat en yxa mot den yngre mannen och hans pappa. Men att han skulle ha viftat med yxan och varit nära att träffa de två männen anses inte bevisat.
Eftersom båda männen är ostraffade sedan tidigare döms de till villkorlig dom med dagsböter, respektive villkorlig dom med samhällstjänst.