Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män anhållna för grovt jaktbrott

Männen är misstänkta för ett grovt jaktbrott på varg som inträffade den i februari, vid sjön Fansen som ligger i sydvästra delen av Bollnäs kommun. Männen är från trakten där brottet skedde.

Annons

Kammaråklagare Åse Schoultz vid Riksenheten för miljöbrott, i Östersund, anhöll på måndagsförmiddagen två män, en 50-åring och en 40-åring. De båda männen är misstänkta för ett grovt jaktbrott på varg vilket inträffade den sjätte februari 2011 vid sjön Fansen, i sydvästra delen av Bollnäs kommun. Männen är från trakten där brottet skedde.

Det var söndagen den sjätte februari, som polisen fick ett tips av en sportfiskare som hittat spår på sjön Fansen som kunde tyda på att något brottsligt inträffat. Spåren var bland annat blod och vargspår. Dagen efter kunde polisen med hjälp av helikopter och snöskoter hitta en undangömd varg som omedelbart ansågs vara illegalt dödad.

Polisen ville under måndagen inte lämna några ytterligare kommentarer rörande förundersökningen, beroende på att ärendet är i ett mycket känsligt läge. Polisens presstalesman, Mikael Hedström, vill heller inte säga om det är tips från allmänheten som lett fram till att de två männen nu anhållits.

- Det är något vi inte vill gå ut med i nuläget, säger han.

Men utredningen går vidare och senare under dagen anhölls ytterligare en man i ärendet. Det är en 60-årig man från Gästrikland som anhållits för skyddande av brottsling.

- Det är ju inte helt ovanligt att en utredning sväller när väl förhör börjar hållas med misstänkta, kommenterar Mikael Hedström.

Annons