Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två femtonåringar åtalas för skolstöld

Två femtonåringar står åtalade för att ha tagit sig in på Bergviksskolan och stulit bland annat en kamera.

Det var i maj i år som de två 15-åringarna tillsammans med en icke straffmyndig kompis ska ha tagit sig in på Bergviksskolan.

De lär ha använt sig av en nyckel som en av 15-åringarna kom över när han vid ett tillfälle lånade en nyckelknippa av en lärare.

Enligt åtalet tog de tre killarna sig in i skolans lokaler och stal där en kamera, 200 kronor i kontanter och ätit glass och godis. De ska även ha varit i lärarnas personliga rum och rotat runt.

En övervakningskamera på skolan visar tre killar som öppnar en dörr och kliver in. Sedan går ett larm och de tre springer därifrån.

Enligt anmälan misstänker man att de tre killarna har varit inne i skolan tidigare, via en dörr som övervakningskamerorna inte täcker.

De två 15-åringarna åtalas nu för stöld alternativt olaga intrång. De förnekar brott. Den ena 15-åringen säger att de varit inne i skolan, men att de inte ska ha stulit något.

Den andra 15-åringen förnekar att han över huvud taget har varit in på skolan.

Påföljden för stöld är enligt brottsbalken fängelse medan man för olaga intrång kan dömas till böter.