Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två får fängelse för narkotikabrott

Kompisen hjälpte till med knarket för att han inte kunde säga ifrån. Nu döms han till sju månaders fängelse.

Hudiksvalls tingsrätt dömer nu två Hudikbor till fängelse för narkotikabrott. En 30-åring döms till sju månaders fängelse och en 28-åring till fängelse i ett år och två månader.

Det var i början av mars som polisen gjorde en husrannsakan i 30-åringens bostad. Då satt 28-åringen vid sin kompis köksbord i full färd med att paketera 130 gram metamfetamin i påsar.

30-åringen hade tagit emot knarkpaketet av 28-åringen och gömt det i sitt hem. Han skjutsade också sin kompis till olika ärenden, bland annat för att köpa påsar att ha knarket i.

Under rättegången i förra veckan sade 30-åringen att han blev överrumplad när kompisen bad honom ta hand om paketet. Han misstänkte att det kunde vara narkotika, men ställde ändå motvilligt upp på att ha pulvret i sin bostad.

Nu anser tingsrätten att 30-åringen har varit så aktiv att även han ska räknas som gärningsman. Tingsrätten bedömer också att 28-åringen ensam skulle sälja knarkpartiet, trots att han själv hela tiden hävdat att han och fyra personer till skulle dela på narkotikan och använda den för eget bruk.