Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dagbarnvårdare varslas

Två dagbarnvårdare i Järvsö varslas. Deras verksamhet upphör i augusti och de tio barn som berörs erbjuds platser på någon av avdelningarna i Järvsö förskola.
Det är resultatet av förhandlingar mellan ledningen för den kommunala barnomsorgen i Järvsö och Kommunal.

– Vi hade förhandling i måndags och är överens om att två personer varslas, berättar rektor Marie Plomér.

En av dem är redan informerad och så även föräldrarna till berörda barn. Däremot är det inte klart vilken ytterligare dagmamma som ska varslas.

– Tyvärr blev det inte klart och det kommer att dröja ytterligare ett par veckor innan vi kan återuppta förhandlingen. Det är väldigt olyckligt för både personal och föräldrar att det dröjer, men tyvärr kan vi inte få till ett nytt möte förrän den 31 mars.

Hur de två dagbarnvårdare, som från och med i höst blir kvar i Järvsö, ska lägga upp sitt (sam-)arbete är ännu inte klart.

– Tankar finns, men vi måste först diskutera med personalen. Redan i dag finns ett samarbete med förskolan.

Säger du därmed att barnen ska gå i förskolegrupper om dagmamman blir sjuk eller vill vara ledig?

– Nej, det är inte det jag säger. Men till hösten försvinner ett antal barn till sexårsverksamheten så vi behöver se över alla barngrupper. Och det ska vi diskutera inom personalgruppen.