Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dagars firande för Jussi

I Strömsbruk var det i helgen två dagars firande av att det i år är 100 år sedan Jussi Björling föddes. Strömsbruk har stark koppling till Jussi Björling eftersom hans pappa David föddes på orten och Jussi sjungit i Strömsbruk.

I år är det 100 år sedan Jussi Björling föddes och för att fira det planterades en Ornäsbjörk i Herrgårdssparken i Strömsbruk. Jussi Björling är född i Stora Tuna församling i Borlänge och det är också där som Ornäsbjörken upptäcktes för första gången.

– På det här sättet knyter vi ihop banden mellan Strömsbruk och Jussi Björling, sade Monica Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande, när hon planterade björken på uppmaning av föreningen Strömfacklan.

Firandet började med konsert på lördagen och avslutades på söndagen med att Yrsa Stenius berättade om Jussi Björlings liv och sin bok om honom, Tills vingen brister.