Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två begärs häktade för människohandel

Nu vill åklagaren häkta två i det nya fallet av misstänkt människohandel. Det är en 39-årig man och en 35-årig kvinna som begärs häktade.

Åklagaren misstänker att de har gjort sig skyldiga till människohandel under perioden juli-augusti i fjol. Brottet ska ha skett i Bulgarien och Hälsingland, men åklagaren är förtegen om fallet.

De båda greps på tisdagen vid Hudiksvalls tingsrätt, där de var på plats för att närvara vid en misshandelsrättegång. Båda är anhållna och häktningsförhandlingen vid tingsrätten är planerad till fredag. Då ska rätten besluta om de ska vara fortsatt inlåsta eller inte.

Människohandel innebär att människor rekryteras och utnyttjas på olika sätt. Just nu pågår en flera dagar lång rättegång i tingsrätten om ett annat fall av människohandel som rör bärplockare. Det ska dock inte finnas någon koppling mellan fallen.