Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för misstänkt stöldturné

Två män i 30-årsåldern greps när de stal metallföremål i Ljusdal på lördagskvällen. Polisen utreder nu om det är samma män som gjort sig skyldiga till stölder i Söderhamn och Hudiksvall under helgen.

Annons

Två män såg lasta en bil full med metallföremål, bland annat fälgar och en kylare, på Rattgatan i Ljusdal strax före klockan 21 på lördagen. Männen, som båda är drygt 30 år och hemmahörande i Östeuropa, greps av polis och anhölls under natten som misstänkta för stöld. Polisen utreder nu om stölden i Ljusdal kan sättas i samband med två andra metallstölder under helgen.

Från Stena Recycling i Hudiksvall stals flera hundra kilo aluminium. Där tog sig tjuvarna in genom att göra ett hål i nätet som inhägnar området. Där slangade de också omkring 120 liter diesel ur fordon. När polisen kom till platsen fann de dunkarna med diesel och i närheten fanns en man i en minibuss. Mannen misstänktes inledningsvis för stölden, men det gick inte att knyta honom till brottet.

Bildemonteringen i Långtå, Söderhamn, utsattes för stöld mellan klockan 16 och 17.30 på lördagen. Därifrån stals bland annat fälgar och kontanter.