Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för misstänkt stöldturné

Två män i 30-årsåldern greps när de stal metallföremål i Ljusdal på lördagskvällen. Polisen utreder nu om det är samma män som gjort sig skyldiga till stölder i Söderhamn och Hudiksvall under helgen.

Två män såg lasta en bil full med metallföremål, bland annat fälgar och en kylare, på Rattgatan i Ljusdal strax före klockan 21 på lördagen. Männen, som båda är drygt 30 år och hemmahörande i Östeuropa, greps av polis och anhölls under natten som misstänkta för stöld. Polisen utreder nu om stölden i Ljusdal kan sättas i samband med två andra metallstölder under helgen.

Från Stena Recycling i Hudiksvall stals flera hundra kilo aluminium. Där tog sig tjuvarna in genom att göra ett hål i nätet som inhägnar området. Där slangade de också omkring 120 liter diesel ur fordon. När polisen kom till platsen fann de dunkarna med diesel och i närheten fanns en man i en minibuss. Mannen misstänktes inledningsvis för stölden, men det gick inte att knyta honom till brottet.

Bildemonteringen i Långtå, Söderhamn, utsattes för stöld mellan klockan 16 och 17.30 på lördagen. Därifrån stals bland annat fälgar och kontanter.