Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för attack mot par

Två män anhölls under tisdagen för bland annat grov misshandel efter helgens attack i Blomkransen. En väktare som grep in blev slagen i huvudet med ett brännbollsträ.

Paret som överfölls var okända för gärningsmännen, menar polisen.

Under tisdagen anhölls två män, en 23-åring från Arbrå och en 24-åring från Bollnäs. De misstänks för grov misshandel, två fall av misshandel av normalgraden och för skadegörelse. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

Paret som överfölls har ingen koppling till de anhållna, berättar Torbjörn Bolkéus vid polisen i Bollnäs.

– Det framstår som ett oprovocerat angrepp. De hade bara otur att de var där, säger han.

Den 23-årige mannen har koppling till Formidos, en undergrupp till den kriminella organisationen Bandidos. Han vill inte uttala sig alls i de förhör som har hållits med honom.

Mannen har dömts för misshandel ett flertal gånger och har även gjort sig skyldig till annan brottslighet. Han friades i våras från åtal om olaga hot efter att ha visat upp ett baseballträ för en markägare i Arbrå. Polisen hade beslagtagit fyra baseballträn som han efter rättegångens slut fick tillbaka.

Den 24-årige mannen erkänner att han var på platsen men har en egen version av vad som hänt. Han har inte gjort sig skyldig till grov misshandel, menar han.