Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV4 Gävle försvinner

TV4 har 21 redaktioner i 24 editioner. Och de flesta ska läggas ner.

I Gävle finns TV4 mitt i centrala Gävle. Det har den gjort i många år. Men enligt ett förslag från ledningen ska nu alla lokala sändningar upphöra, berättar TV4 i ett pressmeddelande. Detta ska nu förhandlas med facket, berättar

Totalt försvinner 140 tjänster. I stället för de lokala stationerna ska TV4 förstärka med 25 inrikesreportrar på nio orter.

Orterna som, enligt förslaget, kan få behålla någon journalist är Falun, Göteborg, Jönköping, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Umeå och Östersund.

Gävleredaktionen försvinner helt.

– Det är ett tungt besked för medarbetarna, för den lokala journalistiken och för TV4 och Nyhetsbolaget. Men mediebranschen befinner sig i en omfattande strukturomvandling, och när vi dessutom har osäkra regulatoriska förutsättningar måste vi prioritera, säger Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen, enligt .

Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg kommenterar beslutet:

– Nedläggningen av lokal-tv är ett hårt slag för Nyhetsbolagets alla medarbetare runtom i landet. Jag kan inte nog uttrycka min uppskattning för den höga journalistiska nivå som lokal-tv lyckas leverera med begränsade ekonomiska resurser. När jag rest runt till våra lokala tv-stationer har jag imponerats av den konstruktiva och positiva andan. Nyhetsjournalistiken är satt under hård press och de strukturella förändringarna påverkar alla medieaktörer. Det gäller inte minst inom lokaljournalistiken. Ur ett publicistiskt perspektiv är det ytterst beklagligt.

Under onsdagen inleddes fackliga förhandlingar och det formella beslutet kommer efter påskhelgen.