Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT Skollektion på forngården i Delsbo

Bobygda skolas elever lär sig nu om världsarvet hälsingegårdar. De har tillbringat en dag på Delsbo forngård för att lära sig mer om hur det var förr i tiden.

Bobygda skola är mitt uppe i temaarbetet om hälsingegårdar. De har inspirerats av boken Pelle och världsarvet som är skriven av Ann-Sofie Jeppsson och illustrerad av Jens Ahlbom. De flesta av skolans ämnen vävs in i temat och eleverna arbetar tillsammans över klassindelningarna.

Läs mer: Landshövdingen besökte Bobygda skola.

Eleverna har under temaarbetet testat schablonmålning och gjort miniatyrlandskap av hälsingegårdar.

Under tisdagen flyttades klassrummet till Delsbo forngård. Eleverna fick en guidad tur bland de gamla husen och lära sig folkdans på logen. Och så fick de vara med på en lektion i den gamla skolan som i dag är ett skolmuseum.

Läs mer: På forngården finns en minnessten över en krigshjälte

Det var personal på forngården, gamla lärare och ledare från Dellenbygdens folkdanslag som tog emot eleverna för en annorlunda skoldag.