Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Federley talar ut om "SD-stormen"

Centerpartiets kandidat till andre vice ordförande, Fredrick Federley, fick en intensiv mediestart på partistämman i Falun. En tidningsintervju i SvD fick sitt eget liv när TT gick ut med en text som byggde på intervjun med rubriken "Federley vill samarbeta med Sverigedemokraterna".

Annons

I en TV-intervju (se klippet ovan) under direktsändningen från stämman kommenterar Federley vad han egentligen sade i intervjun, vilket inte handlade om ett samarbete med Sverigedemokraterna.

– Jag vill inte ha något samarbete med SD. Jag vill inte bjuda in dem till något. Vad vi behöver göra är att där de finns med runt borden dvs i utskott, kammaren mm så ska vi pressa dem så att de får redovisa sin politik. Endast så kan vi bekämpa dem. Som ni märker har jag inte över natten blivit Sd-fan, skrev även Federley på sin Facebooksida under torsdagskvällen.

I TV-intervjun ovan kommenterar även Federley Flodadräkten som han hade under invigningen på stämman, Centerpartiets planer att bli största parti på Allianssidan och sin kandidatur till att bli ALDE-ledare.

Mer från Centerstämman

TV- se hela invigningen och analyser av Sara Telde (DT) & Marcus Persson (ÖP)

Fem saker att ha koll på under Centerstämman

Patrik Oksanen: Gärna Nato, men först ett rejält försvar

Jens Runnberg: Från skräcksiffror till liberalt självförtroende när C-stämman ska öppna

Marcus Persson: Centerpartiet har en bergfast position som öppet och borgerligt miljöparti