Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Tätt i Ilsboskogarna

I söndags avslutades vinterns Hälsingeserie med Monitorrallyt, i skogarna kring Ilsbo.

Och det blev en riktigt tät uppgörelse i både grupp E, C-förare, och grupp H, A/B-förare.

Annons

I grupp E var det tvillingarna Erika och Michelle Söderman från Mora som var snabbast. Men det var knappt. Hemmaföraren Conny Palm skuggade tätt bakom. Det var bara 0,4 sekunder som skilde de bägge förarna åt efter två varv.

SMK Hälsingeseger blev det i grupp H för A/B-förare genom Tomas Bergman, med kartläsare Håkan Olsson.

Tomas hade en sekund ner till tvåan, klubbkamraten Stefan Hedström, som i sin tur hade 1,4 sekunder till trean, Pär Swedh, även han SMK Hälsinge.

Tomas klarade sig undan några tidsödande incidenter.

– Jag hade ett par rattfladdersituationer, sju kurvor in på sträckan, men jag redde ut det.

Annars var det en del förare som hade lite problem speciellt på första sträckan.

– Men vi hade turen med oss, säger Bergman.

Nöjd tvåa var Stefan Hedström.

– Jag är mycket nöjd. Det är roligare att vara etta, men jag och Tomas har kämpat många gånger mot varandra, och det är ungefär så här det brukar vara. Han var snabbast på första varvet, och vi tog tillbaka lite på andra.

Patrik Flodin väckte en hel del intresse med sin nya grupp H-Volvo. Men det gick lite väl brett för att han skulle kunna blanda sig i toppstriden.

– Det gick helt okej. Vi hade mycket sladdar. Det var väl nån som fick en postlåda bortkörd, annars gick det bra. Vi snurrade två gånger, så resultatet blev inte så bra. Snömodden gjorde att det blev väldigt halt för Volvon.

Patrik köpte bilen i höstas, och sedan dess har han byggt om och ändrat bilen efter sitt tycke och smak.

– Det är mycket kvar att göra än, men jag tänkte att jag skulle åka här, bara för att få åka ett vinterrally. Tanken är att bilen ska vara klar till våren.