Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se Oliver Widahls mål – som sänkte SFF: "Haft sina duster med Söderhamn"

IFK Timrå såg ut att gå mot en tung förlust borta mot Söderhamns FF.
Men på tilläggstid klev nyförvärvet och Bollnäsbekantingen Oliver Widahl fram och tryckte in kvitteringen.
– Vi trycker upp bra på slutet, säger poängräddaren.

Annons

IFK Timrå var riktigt illa ute mot Söderhamns FF. Med sex minuter kvar att spela av ordinarie matchtid låg nykomlingen under med 1–3.

Efter att Per Nyman reducerat till 2–3 tryckte Timrå upp allt man hade i jakten på en kvittering – och det gav utdelning. I den fjärde tilläggsminuten tryckte Oliver Widahl in 3–3, och räddade en poäng för sitt lag.

– Det var riktigt skönt, framför allt när vi ligger under med två bollar två gånger om. Vi trycker upp bra mot slutet och då känns det som att Söderhamn blir trött, säger han.

Oliver Widahl anslöt inför säsongen till Timrå från Selånger, som i vintras tvingades att dra sig ur division 2. I Selånger var Widahl en pålitlig poängspelare och nu har han hittat rätt även i Timrå.

– Det känns väldigt bra här. Det var jäkligt tråkigt att Selånger tvingades lägga ner, men för min del hade det inte kunnat lösa sig bättre än vad det har gjort.

Innan den dramatiska upplösningen i matchen hade Timrå även kostat sig på att missa en straff, och i paus låg man under med uddamålet. Detta trots ett stort bollinnehav och en matchbild där Timrå bestämde det mesta på planen.

– Det är psykiskt tungt att gå in i halvlek och ligga under med 1–0, när man har missat straff. Men vi jobbar oss upp jäkligt bra, säger Widahl och fortsätter.

– Söderhamn gör det bra och spelar kompakt, vi försöker rulla boll och spela även om det inte är världens bästa plan. Vi gör det hyfsat bra, men dom är jäkligt tung i sina omställningar.

LÄS MER: Straffräddare Simon Elgh besviken efter SFF:s ras i slutet av matchen

Den tidigare Bollnässpelaren Oliver Widahl hymlar inte med att det var lite extra skönt att snuva just Söderhamns FF på poäng.

– Haha, ja det måste jag säga. Man har haft sina duster med Söderhamn, även om det mest har varit med Selånger de senare åren. När jag spelade i Bollnäs låg vi i fyran när SFF spelade i trean och så vidare.

IFK Timrå har nu inlett serien med två raka oavgjorda matcher. För dåligt, menar Oliver Widahl, som inte ser laget som en "vanlig" nykomling.

– Vi känns inte som en nykomling, vi har rutinerade spelare som har spelat i den här serien förut. Jag hoppas att vi ska vara med i toppen och fajtas. Men två poäng på två matcher, det är lite för dåligt.