Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Öjollas tar form

Vi har gjort en rundvandring i nya Öjollas.

Annons

Utifrån ser det nästan klart ut. Men inomhus är det är mycket som återstår innan de första hyresgästerna kan flytta in i september. Totalt kostar uppbyggnaden 50 miljoner, var av själva saneringen gick på 10 miljoner kronor.

– Det är nu allt börjar för att få huset helt färdigt, säger projektchef Joe Lönngren och tänker på allt som nu sker i de 29 lägenheterna.

Köksinredningar ska sättas in, målningsarbetena fortsätter, badrummen ska färdigställas med våtrumsmattor med mera och i källarplanet pågår omfattande rörarbeten när värme och vatten ska kopplas in. Runt 15 personer snickare, elektriker, rörmokare, målare med flera jobbar för fullt.

I maj startar dessutom grävarbetena runt den långa huskroppen. Runt den 11 juli beräknas allt vara klart.

– Detta är faktiskt ett av de största byggena i länet just nu. Själva huset är 72 meter långt och vi har byggt på en våning för ventilation och relax. Det är ett jättestort projekt, säger vd Mikael Reijer för Alfta-Edsbyns fastighets AB.

Han är också mycket nöjd med Husbyggarna och Anders Malm som jobbat med projektet. Han är också tacksam att grannarna har visat sådant tålamod.

Olov Wängborg och Thomas Eriksson jobbar med att installera datauttag i de olika rummen. Detta är den första lägenheten som får uttagen installerade. Totalt blir det nio stycken i de största lägenheterna.

Väggarna är målade i vitt och alla vardagsrum vetter åt Öjeparken. Ju längre upp i huset man kommer ju finare blir utsikten.

I en av tvåorna på våning ett jobbar Berndt Mittjas med att skära gipsskivor till badrummet som ingår i installationsschaktet för el, vatten och avlopp. Nu är det dags att bygga in rör och ledningar.

Berndt hör till de byggjobbare som har varit med ända från början, när bygget startade den 16 september förra året.

I samma lägenhet jobbar Jens Källström. Han har också varit med från byggstarten i september.

– Jobbet har flutit på bra. Det blir trevliga lägenheter som ligger centralt, säger Jens.