Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: "Måste tro att vi kan vända"

Vinna eller försvinna för Broberg.

Annons

Det som såg ut som ett SM-guldfirande i Brobergs omklädningsrum efter den heroiska vändningen i kvartsfinalmatch två, förvandlades snabbt. 2–11-förlust i torsdags och SAIK fick återigen övertaget i kampen om en plats i SM-sluspelets semifinal.

Saikarna leder nu med 2–1 i matcher och dagens nittio minuter långa kamp är Broberg tvunget att vinna. Och för att försöka hitta formen igen tränade de gulsvarta i trettio minuter i hockeyrink.

– Skönt att bara hålla i gång kroppen och åka lite grann, säger Joel Edling mellan det korta ispasset och stretchningen.

Trots att han och lagkamraterna förlorade stort sist är mittfältaren och ytterhalvan försiktigt optimistisk inför fortsättningen av kvartsfinalserien.

– På hemmaplan har vi varit godkända. Men 2–11 och 7–11 på bortais. Tja, det är inte särskilt bra.

Edling tycker även att hans egna prestationer hittills i slutspelet kunde varit mycket bättre.

– Vad ska jag säga ... jag har verkligen mycket mer att ge.

Hur tänker du inför dagens kvartsfinal?

– Att vi är trygga hemma. Vi måste ånga på med vårt spel. Vi vet att vi kan slå dem. Och det gjorde vi sist så det är inga krussiduller.

Tränare Svenne Olsson vill inte ge upp och hoppas att Broberg kan ta serien till en femte och avgörande match.

– Vi får ta med oss insatsen från i måndags. Det är vinna eller försvinna och det krävs att vi gör samma prestation som vid den senaste hemmamatchen, säger Brobergstränaren.

Till dagens match saknas den finske mittfältaren Rolf Larsson – kroppen är inte hundraprocentig. Men resten av truppen är hel och redo att vända underläget.

– Alla har räknat bort oss och vi är underdogs. Vi är stora och starka på hemmais.