Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Man omkom efter trafikolycka

(Uppdaterad 18:50) En man omkom och en kvinna vårdas för en allvarlig skada efter en våldsam kollision mellan en lastbil och personbil i en olycksdrabbad korsning.

Annons

Strax efter klockan elva på torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en trafikolycka i höjd med Ica-butiken i Stråtjära.

Olyckan inträffade när ett par som färdades i en bil söderifrån längs länsväg 588 skulle korsa riksväg 83 och blev påkörd i sidan av en lastbil som färdades i riktning mot Bollnäs. Sidokollisionen blev våldsam och räddningstjänsten från Holmsveden och Söderhamn var tvungna att klippa upp personbilen för att få ut de skadade personerna.

Enligt räddningsledare Martin Lindberg från räddningstjänsten i Holmsveden fördes en äldre man och en äldre kvinna med ambulans till Gävle sjukhus med allvarliga skador.
Lastbilschauffören klarade sig utan fysiska skador.

Vid 17-tiden meddelades att den äldre mannen avlidit till följd av sina skador. Kvinnan vårdas fortsatt för en allvarlig skada enligt patientskaderapporten.

Polisen har upprättat en anmälan avseende vårdslöshet i trafik men då händelsen måste utredas ytterligare är ingen ännu delgiven misstanke om brott. Båda fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning.

I korsningen råder det stopplikt för de fordon som ska passera riksväg 83. Det finns inga uppgifter kring vad som ska ha orsakat trafikolyckan.

Korsningen i Stråtjära är hårt olycksdrabbad och ett flertal dödsolyckor har skett på platsen.