Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Liukkonen ska leda Bollnäs

Mittfältsbjässen Juho Liukkonen har sprutat in mål på försäsongen.

Från sin nya, mer anfallande position vill den finske landslagsmannen nu leda Bollnäs till en tredje SM-final.

– Vägen är lång och det krävs mycket, men vi vill absolut dit igen, säger 27-åringen.

191 centimeter Liukkonen har påbörjat sin tredje säsong i Bollnäs. Resan så här långt har varit mer än önskvärd för den kraftfulle mittfältaren.

– Jag trivs jättebra i Bollnäs. Inte bara bandymässigt, även om det gått väldigt bra där också. Jag har fått en egen roll och mycket speltid. Det finns ingenting negativt alls att säga.

Årets försäsong summerar han som upp och ner.

– Vi började med sex raka vinster, men efter det har vi inte spelat på samma nivå. Men vi har fått några bra matcher och jag tycker att det ser jättebra ut inför elitseriestarten.

För Liukkonens egen del har höstens matchande resulterat i en kavalkad av mål.

– Under de två första åren var jag en mer defensiv spelare. Den här säsongen tar jag ett större ansvar i offensiven. Jag känner ingen press, utan tycker bara att det är roligt att komma upp högre i planen.

Liukkonen hävdar att Bollnäs är minst lika starkt som i fjol. Han belyser tyngden av kontinuitet och att alla vet vad som krävs för att gå långt.

– Vi kommer att prioritera att jobba stenhårt och vara täta hemåt. Vi är jättestarka i defensiven och har hög kvalitet i omställningar. Kan Hellmyrs och Aaltonen komma och möta i dem, då händer det grejer.