Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Konsert med internationell supertrio på scenen i Hälsingland live

 
Hälsingland live
Visa alla artiklar

Kristine West, Erik Rydvall och Ale Möller. På torsdagskvällen äntrade den internationella stjärntrion scenen – när den populära musiksatsningen Hälsingland live tuffar på.
– Det var roligt att få göra det här i tider när så mycket är inställt, säger Kristine West.

Förtydligande: Det är är en gammal artikel. Konserterna som länkas nedan var tillgängliga att se fram till och med den 14 juni 2020.

Nedan kan du se konserten med start 19.30 (OBS: du kan behöva ladda om sidan i webbläsaren/appen för att få tillgång till konserten):

Instrumentalisten Kristine West har rötterna i de hälsingska skogarna, närmare bestämt i Långhed, Alfta. Hon har folkmusiken som sin bas, med influenser från världsmusiken. När hon släppte sitt soloalbum Recorder möttes hon av idel lovord.

– Kristine har halva världen som sitt arbetsfält och är extremt skicklig och ansedd inom både barock och folkmusik, säger Hälsingland lives producent Emil Westberg.

Kristine West hyllar satsningen Hälsingland live och framför allt produktionen när vi når henne över telefon:

– Det var otroligt proffsigt, med en väldigt fin scen som var uppbyggd som ett vardagsrum och med riktigt bra ljud, säger hon.

Tittarna kommer enligt henne att bjudas bjudas på förstklassig folkmusik, men även en del Bach, en kompositör som ligger henne nära hjärtat.

På scen kommer hon att ha sällskap av nyckelharpavirtuosen Erik Rydvall och multiinstrumentalisten Ale Möller, som beskrivs som "en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över".

Och om dem har Kristine West naturligtvis bara gott att säga.

– De är två stjärnor på folkmusikhimlen, avslutar hon.

Här är alla artister och tiderna för konserterna:

Projektet Hälsingland live kommer med start tisdag den 28 april att sända sex digitala konserter med lokala artister. Konserterna har spelats in på Bollnäs kulturhus som liveuppträdanden – som sedan sänds gratis på webben. Tidigare konserter går att se genom att klicka på länkarna nedan.

Tisdag 28 april kl 19.30 - Östen med Resten.

Torsdag 30 april kl 19.30 - Lena Jonsson Trio.

Tisdag 5 maj kl 19.30 - Pär Engman.

Torsdag 7 maj kl 19.30 - Kristine West, Erik Rydvall och Ale Möller.

Tisdag 12 maj kl 19.30 - Anna Sahlene och Blues Transfusion.

Torsdag 14 maj kl 19.30 - Per Persson och Nya Packet.

Konserterna går även att se i repris efter att de sänts (våren ut). Alla konserter är gratis att ta del av och du ska inte behöva logga in eller uppge dina personuppgifter för att titta på dem.

Projektet Hälsingland Live arrangeras av Kulturenheten, Bollnäs kommun, med stöd av Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi, AEFAB, Ljusdalshem, Studieförbundet Bilda och Hälsinglands Sparbank, samt helahälsingland.se.