Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Känner fjällrävar hemlängtan?

Vad tycker djur om att flytta på sig och kan de vänja sig vid nya platser? I veckans Vildriket frågar vi oss om även djur tycker att borta är bra men hemma bäst.

Kan en fjällräv känna hemlängtan? Den frågan blir aktuell när vi träffar några fjällrävar som nyligen flyttat in på Järvzoo från Island.

Och vi frågar vi hur det går för djuren i det vilda, som är tvungna att röra på sig till följd av människans framfart och klimatförändringar.

I veckans björnkoll kollar vi menyn inne i idet och frågar oss om ungarnas matvanor ändras när de kommer ut.

Om du sett avsnittet vet du svaret på veckans fråga, som du hittar här . Var med och tävla om fribiljetter till Järvzoo.

Har du en bra djurfilm som ligger och trycker på telefonen eller datorn? Skicka in den till oss och var med och tävla. Det gjorde Anders Öhlund som vann veckans tävling sen han filmat sambon Ewas möte med Sandvikens minst skygga mink.

All information om tittarfilmstävlingen hittar du här.

Tankar eller synpunkter, mejla oss på vildriket@mittmedia.se. Har du en fråga om Idun och hennes ungar, ställ den i chatten som du hittar här.

Vill du se mer av Idun och hennes tre ungar? Här kan du följa henne dygnet runt.

Har du missat något avsnitt av Vildriket? Lugn här hittar du alla.