Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Hälsingland live – Pär Engman spelar både gammalt och nytt i kvällens gratiskonsert

 
Hälsingland live
Visa alla artiklar

Musiksatsningen Hälsingland live tuffar på. Över 10 000 starter på de två första konserterna. På tisdagskvällen är det dags för Pär Engman att gå på scenen.
– Det känns förväntansfullt och lite nervöst, säger han.

Förtydligande: Det är är en gammal artikel. Konserterna som länkas nedan var tillgängliga att se fram till och med den 14 juni 2020.

Nedan kan du se konserten med start 19.30 (OBS: du kan behöva ladda om sidan i webbläsaren/appen för att få tillgång till konserten):

Hälsingland live, som är en kultursatsning av Bollnäs kulturshus, har fått en succéstart. Över 10 000 gånger har tittare startat konserterna med Östen med resten samt Lena Jonsson Trio.

Hittills har responsen varit strålande, konstaterar producenten Emil Westberg.

– Vi har fått så mycket kärlek och tacksamhet tillbaka. Det är uppenbart att många tar del av detta och tar till sig av vårat försöka att förmedla hopp och gemenskap i en svår tid, säger han.

Vanligtvis brukar Kulturhuset i Bollnäs bara leverera livemusik från sina scener. Hälsingland Live är ett nytt sätt att ge kultur till hälsingarna. Redan nu har Emil Westberg kunnat dra några lärdomar.

– Jag bär med mig hundratals nya erfarenheter om hur det är att producera strömmande konserter. Vi har täta kontakter med de fåtal som av nån annan anledning haft en dålig upplevelse. Det är ett gyllene tillfälle för oss att lära oss mer om detta. Det är ju så många fler och andra delar som står emellan mig som producent och publikens konsertupplevelse och alla delar ska fungera så smidigt det bara är möjligt.

Det är fyra konserter kvar i satsningen Hälsingland Live, vad förväntar du dig av de kommande konserterna?

– Åh, jag ser så otroligt mycket fram emot dem alla av olika anledningar. Det blir ett lika spännande som varierat program med både folkmusik, visa, blues och rock i världsklass, säger Emil Westberg.

På tisdag kväll är det dags för konserten med Pär Engman. Den här gången uppträder han utan sitt kapell.

– Det känns lite nervöst. Jag är den enda artisten som uppträder helt själv på scenen, säger Pär Engman.

Inspelningen gick enligt honom väldigt bra och gjordes i en enda lång tagning. Precis som ett liveframträdande.

– Jag hade producenten Emil med mig på scenen så det blir både musik och intervju. Musiken kommer att vara mina tolkningar av Engmans kapell. Både gamla kända och även någon helt ny, säger Pär Engman.

Här är alla artister och tiderna för konserterna:

Projektet Hälsingland live kommer med start tisdag den 28 april att sända sex digitala konserter med lokala artister. Konserterna har spelats in på Bollnäs kulturhus som liveuppträdanden – som sedan sänds gratis på webben. Tidigare konserter går att se genom att klicka på länkarna nedan.

Tisdag 28 april kl 19.30 - Östen med Resten.

Torsdag 30 april kl 19.30 - Lena Jonsson Trio.

Tisdag 5 maj kl 19.30 - Pär Engman.

Torsdag 7 maj kl 19.30 - Kristin West, Erik Rydvall och Ale Möller.

Tisdag 12 maj kl 19.30 - Anna Sahlene och Blues Transfusion.

Torsdag 14 maj kl 19.30 - Per Persson och Nya Packet.

Konserterna går även att se i repris efter att de sänts (våren ut). Alla konserter är gratis att ta del av och du ska inte behöva logga in eller uppge dina personuppgifter för att titta på dem.

Projektet Hälsingland Live arrangeras av Kulturenheten, Bollnäs kommun, med stöd av Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi, AEFAB, Ljusdalshem, Studieförbundet Bilda och Hälsinglands Sparbank, samt helahälsingland.se.