Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Dubbelt upp för Klara

Det blev fina framgångar för Hudiksvalls och Delsbos ryttare vid Bollnäs ponnyhopptävlingar. Hudiksvalls division 2-lag totalvann serien, och Klara Hammarström klarade kvalet med Törnblommesländan.

Annons

Under torsdagens reds regionala tävlingar i Bollnäs, och däribland även den sista omgången i ponnyallsvenskans division 2. Hudiksvall vann sista lagomgången med fyra fel, och även serien totalt med 37 poäng. På andra plats, med åtta fel kom Bollnäs med 35 poäng.

I Hudiksvalls lag red Kristine Svensson/Melissa Moonlight, Emelie Bohlin/Enegårdens Kandy, Ellen Larsson/Embla och Melanie Byström/Caboy. Även Elsa Norgren har ridit i laget.

På fredagen tog de nationella tävlingarna vid, och där slog Klara Hammarström, Delsbo, till med en felfri ritt och i den första medelsvåra B med Törnblommesländan, och fixade därmed sitt andra SM-kval, och får rida SM som går redan i helgen.

Med "Swappan" var hon ensam i klassen att klara både grundomgången och omhoppningen felfritt.

Även systern Mathilda Hammarström tog en klasseger. I medelsvår B på Munsboro Cross. Även de ska till SM, och tog tävlingarna i Bollnäs som en lite generalrepetition.

Mer läsning

Annons