Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Bybröder som fiskar efter guld

De har bandyn i blodet.

Och fisket, förstås.

Nu hoppas bröderna Törnberg – Ronnie, Pär och Peter – håva in nya framgångar i Edsbyn.

Annons

I slutet av 90-talet gjorde de en match tillsammans – i farmarlaget Ovanåker.
Nu är Törnbergs tillbaka som en enad familjefront i Edsbyn.
Tränaren Peter, 38 år, målvaktstränaren Ronnie, 35 år, och turboliraren Pär, 29 år.
– Klart det är en bra känsla. Och tillsammans har vi rätt bra med erfarenheter, även om vi inte har samma syn på allt, säger "Pinch", och poängterar vikten av att lyssna på andra.
– Han är faktiskt rätt lyhörd, säger mellanbrodern Ronnie, med en karriär på lite lägre nivå (Selånger, Gustafsberg) bakom sig.
– Men när det är familjeträffar, som vid jul och så, då snackar vi faktiskt inte så mycket bandy alls, försäkrar "Pärtan", tillbaka efter två goda år med ärkerivalen Bollnäs.
– Jättebra år för mig, aldrig säger jag ett ont ord om den föreningen. Nu väntar en ny utmaning i Byn, det är ju inte samma topptrimmade finallag som jag lämnade.
Det rödblå bygget har nu inte varit helt stabilt under försäsongen, även om det funnits strålande sekvenser i matcherna.'
– Vi är inte helt synkade ännu, men vi kom en bra bit under världscupen ändå. Det här är ett jobb som tar tid, under guldåren var vi så jäkla drillade i våra respektive roller, säger den förre backprofilen "Pinch" Törnberg.
Om det är en för- eller nackdel återstår att se. Men klart är att Edsbyn, åtminstone på pappret, får en någorlunda "mjuk" ingång på seriespelet med matcher mot Tillberga (bortapremiären), Kungälv och Vänersborg.
– Men det krävs alltid hundra procent, annars kan man åka dit mot vilket lag som helst...