Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Bollnäs ponnylag vann första omgången

/

Sex lag kom till start, och tre av dem gick till omhoppning efter att ha varit felfria i grundomgången – Bollnäs, Hudiksvall och Ljusdal.

Annons

Bollnäs klarade även omhoppningen felfritt, och vann därmed första omgången. Hudiksvall hade fyra fel och tog en hedersam andraplats.

I Bollnäs lag red Cecilia Pehrson/Thyra, Cecilia Bergåkra Berglund/Tajpas Papiona, Vilma Lindgren/My Golden Champ och Liv Andersson/Babette.

I Hudiksvalls lag red Elsa Norgren/Cowgirl, Melanie Byström/Caboy, Anna Fagerström/Merania och Emelie Bohlin/Enegårdens Kandy.

Att Bollnäs skulle rida hem förstaplatsen, var inget lagledaren Monica Andersson hade räknat med.

– Nej, det trodde vi nog inte. Vi har inte ordinarie laguppställning. Vi fick blixtinkalla ryttare för vi hade två halta hästar. Så vi är jätteöverraskade, och glada.

Även Hudiksvalls lagledaren Malin Norgren var glad över lagets andraplats.

– Alla lagryttarna har varit jättenervösa så här inför första omgången, så det var kul att vi kom till omhoppning, säger lagledaren Malin Norgren.

Aven i övriga klasser gick det bra för hemmaekipagen. I lätt B, kategori B var Hilda Denkert/Woodfield Girlie var tvåa, endast slagen med en tiondels sekund, Elvira Trané/Munsboro Silver Boy, var trea.

I kategori C gick segern till Emelie Andersson/Wilma, Gnarp, och tvåa var hemmaekipaget Ellen Larsson/Embla. Bland D-ponnyerna var det Ida Nordin/Munsboro Fizz, Hudiksvall, som tog hem vinsten. Tvåa var Gnarps Linn Lundmark/Oh No Not Again.

Mer läsning

Annons