Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistsamarbete i Hudiksvall

Det var en stor besvikelse när årets Sommarhälsingland distribuerades att finna att i Hudiksvallsområdets detta händer, endast ett 10-tal evenemang fanns med från Hudiksvalls kommun.

Under våren och vintern har ett stort antal entusiastiska frivilliga lagt ner ett stort antal timmar för att dra turister till Hudiksvallsområdet samt locka ut kommuninnevånarna till olika evenemang i kommunen under sommarens evenemang som i sin tur skapat arbetstillfällen både för hantverkare och ortens övriga besöksställen i kommunen.

Sedan flera år tillbaka har sommarens evenemang inrapporterats till Turistbyrån, sedan har det hamnat i Hälsingetidningars Sommarhälsingland, vilken distribuerats till samtliga hushåll. Detta har varit en värdefull upplysning utan kostnad både för läsarna och evenemangsarrangören.

Det var en stor besvikelse när årets upplaga distribuerades att finna att i Hudiksvallsområdets detta händer endast ett 10-tal evenemang fanns med från Hudiksvalls kommun medan det från övriga delar av landskapet rapporterades cirka 900 olika evenemang. Min fråga till ansvariga i Hudiksvall: varför detta agerande? Det är på inget sätt stödjande av det frivilliga arbetet som skall hjälpa till att göra kommunen turistvänlig och som många innevånare försöker göra. Om det är ett olycksfall varför ingen rättelse? Och på vilka grunder har just dessa nio evenemang valts ut? En åtgärd är att den som felat varje vecka annonserar i HT veckans evenemang.

Att debatten nu förs i HT beror på att vi är många som den miss ansvarig gjort drabbats, och fordrar en förklaring. Inför kommande år vill vi veta hur det skall bli? Är det fel att lita på turistbyrån? Skall vi rapportera till tidningen direkt? Hur kan tre av fyra kommuners evenemang vara representerade? Vad tänker ni göra för att reparera skadan ni har gjort besöksnäringen i kommunen.

Vi kräver svar på samtliga frågor publicerade i HT.

På uppdrag av ett flertal irriterade evenemangsarrangörer

Hjalmar Åker

Enånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel