Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån tillbaka i stationshuset

Nu hänger den grönvita turistbyråflaggan återigen uppe i Järvsö. Från och med i dag öppnar turistbyrån i stationshuset som kommer att skötas av Destination Järvsö på uppdrag av kommunen.

I slutet av 2008 togs skylten för turistbyrån ner från den dåvarande lokalen efter genomfartsleden i centrala Järvsö. I dag öppnar turistbyrån upp igen men i stationshuset och där Destination Järvsö ska sköta verksamheten. Platsen känns självklar och alla inblandade tycker att det känns positiv inför nystarten.

Ellinor Arvidsson, turismansvarig, förklarar att kommunen kommit överrens om att den gemensamma turistbyrån ska ligga i Järvsö.

– Det är hit som turisterna kommer först. Efter att turisterna besökt utbudet som finns i Järvsö är det turistbyråns uppdrag att få dem vidare ut på resterande aktiviteter som finns i kommunen, berättar hon.

Det är tre tjejer som ska bemanna turistbyrån, Sigrid Mattsson, Victoria Jonsson och Ann-Sofie Mickelsson. Deras närmsta uppdrag, förutom att få i ordning på kontoret, är att besöka kommunens aktivitetsutbud för att ge en rätt bild till turistbyråns besökare.