Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tupp-Thomas har köpt Brotorget

Thomas Perzons företag Tuppz-Topefa har köpt aktiemajoriteten i bolaget som äger Brotorget i Bollnäs. Det framkom i samband med kommunstyrelsens diskussion om torgets framtid på torsdagen.

-Jag har inte köpt det för egen del, utan för att något ska hända med torget, säger han.

Politikerna i kommunstyrelsen diskuterade avtalet med Sjaelsö om Brotorget, när de på torsdagsförmiddagen fick veta att bolaget som äger torget – Sjaelsös dotterbolag Kungsbacka Tofteredsvägen AB – har sålts och fått ny ägare.
Beskedet hade samhällsbyggnadschefen Lars Åsberg fått från Thomas Perzon i Tuppz-Topefa, som den senaste tiden haft fullmakt från Sjaelsö att förhandla med kommunen om Brotorget framtid.

Enligt Thomas Perzon är också Ängabyggen delägare i Kungsbacka Tofteredsvägen AB, som har lagfart på Brotorget.
Diskussionerna i kommunstyrelsen, både före och efter beskedet om de nya ägarförhållandena på Brotorget, handlade om avtalet mellan Sjaelsö och kommunen från 2007. Där står det bland annat att byggstart (av en affärsgalleria) ska ske inom 12 månader – och att köpet i annat fall ska gå åter.
Nu blev majoritetsförslaget till kommunfullmäktige – som ska besluta om ett "inriktningsbeslut gällande Brotorget" den 22 februari – att kommunen ska kräva att Brotorget återgår till kommunen.

I stället för en eventuell process om återgång av Brotorget-köpet, som enligt Thomas Perzon kan ta ett par år med överklagningar, föreslår han att kommunen köper tillbaka halva Brotorget för 1,6 miljoner kronor – och gör ett torg, eller vad man vill, av det.

Läs fler kommentarer till köpet av Tupp-Thomas i fredagens Ljusnan.