Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för Flodin i Kina

Efter att ha inlett rallyåret med fem raka segrar går det lite tyngre för Ilsbos motoress Patrik Flodin i Kina, där den andra deltävlingen i kinesiska mästerskapen avgörs i helgen.
Efter första dagens sju sträckor parkerar Patrik och co-drivern Göran Bergsten på femte plats, 2.21 bakom ledande britten Mark Higgins.

Annons

Flodin fick gå ut först när rallyt startade, och det var ingen bra position.

– Vi tappade mycket tid på att spåra och låg efter de två första sträckorna på femteplats, berättar Patrik på sin hemsida (www.patrikflodin.com)

– Men på första sträckan efter service, körde vi upp oss från femte till andraplats. Sedan fick vi tyvärr en punktering på nästa sträcka och tappade en och en halv minut.

Det ville sig inte heller riktigt på de avslutande två sträckorna, först kom en snurr på sjätte sträckan och på dagens sista sträcka tog däcken slut.

– Jag har aldrig haft så trasiga däck förut. Och dämparen är helt sönder. Det går inte att köra på full fart, säger Patrik.

Mark Higgins är den ende av toppförarna som klarat sig från några större problem, och han leder stort, 1.28,9 före finländaren Jussi Välimäki.

– En av fördelarna är att vi inte går ut först på söndagen, och mycket kan hända. Det är många som har haft stora problem, så vi siktar på att köra upp oss på pallplats, säger Patrik hoppfullt.