Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tungt för de drabbade"

Dåliga marginaler ser ut att vara anledningen till att företaget ansökt om konkurs. Hittas ingen köpare kan 20-talet personer förlora jobben.

Skogsåkeriet JE Ohlséns åkeri AB ansökte under förra veckan om konkurrs. Totalt drabbas ett 50-tal anställda inom bolaget som är uppdelat på två driftplatser, ett i Tierp och ett i Ljusdal.

I december 2012 vann Ohlséns åkeri anbudet om att under tre år köra Stora Ensos skogstransporter i Härjedalen och Ljusdal. Så sent som förra våren köptes tolv lastbilar, en kranbil och två separatlastare av Göranssons Åkeri i Färila.

Ohlséns åkeri har i huvudsak, förutom Stora Enso, kört åt Sveaskog, Holmen, Mellanskog och Korsnäs i Ljusdalsområdet och Uppland.

Enligt deras egna uppgifter har de transporterat ungefär två miljoner kubikmeter rundvirke varje år.

Lönsamheten i företaget har dock varit dålig. I december slutade vd:n Petri Ekorre.

Fredrik Järund är bolagets konkursförvaltare och jobbar just nu intensivt med att bland annat hitta anledningen till varför bolaget tvingats till konkurs.

– Det är väldigt tidigt att säga orsaken, men det är mycket som tyder på att marginalerna, i de kontrakt som företaget haft, har varit dåliga, säger Fredrik Järund.

Vid senaste årsbokslutet hade företaget 51 anställda, varav cirka 20 placerade i Ljusdal, och omsatte nära 116 miljoner kronor.

– En konkurs är alltid tungt för de drabbade. Nu jobbar jag för att hitta någon som tar över delar av företaget, säger Fredrik Järlund.

Finns det någon intressent?

– Det finns alltid de som är intresserade av att ta över företag, så även i detta fall.