Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung trafik fastnade i snön vid E4 – stopp i flera timmar

På onsdagsmorgonen fastnade flera tunga fordon i en uppförsbacke vid E4-påfarten vid Hagmyren norr om Hudiksvall. I väntan på hjälp var det stopp i riktning mot E4 – i flera timmar.

Annons

Det var stopp på väg 748 i Hudiksvall efter att flera tunga fordon har fått stopp i backen upp mot E4 vid Hagmyren under morgonen.

Överst i backen stod en lastbil med släp, sedan en buss som ska ha fastnat cirka klockan 5.50. Sist stod ytterligare en lastbil. På grund av trafik från E4 in mot Hudiksvall var det svårt att ta sig förbi de stillastående fordonen. Buss 29 från Gnarp fastnade och tvingades släppa av elever som skulle till skolan vid vägkanten.

TV, vi sände live från platsen, se sändningen här:

– Jag har stått i tre timmar här. Det är Trafikverkets väg och det borde vara grusat men de är inte intresserade. Jag har ringt dem tre gånger. Jag har spunnit upp här och det är snorhalt, lastbilen väger totalt 35 ton och då har jag ändå lastat ur släpet, säger Adrian Lille som är chaufför i den första lastbilen.

Läs också: Följ trafikläget längs vägarna – vi liverapporterar

Han stod precis i slutet av backen upp mot E4. En plogbil lyckades dra upp en annan lastbil som stod fast i backen tidigare, men Adrian Lilles lastbil gick inte att dra upp.

Bussen som stod en bit längre ner försökte köra om men fick bromsa för mötande trafik och gled då baklänges i backen mot diket, men fick stopp mot ett räcke vid sidan av vägen.

En sandbil ska ha beställts för att ge de drabbade fordonen bättre fäste i den hala uppförsbacken. Vid lunchtid meddelade Trafikverket att vägen var öppen igen och att fordonen hade lämnat platsen.

Det kan vara besvärligt väglag i hela Hälsingland på grund av rikliga snömängder och hårda vindar som orsakar snödrev.

X-trafik meddelar att flera busslinjer påverkats under morgonen. Buss linje 38 från Hudiksvalls station kl 7:50 ställdes in liksom linje 53 från Delsbo klockan 7:05 som skulle ha gått mellan Näsviken och Bromangymnasiet.

Läs även: SMHI varnar för häftigt snöfall – lastbilar fast på vägarna