Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft för Patrik Flodin

Först blev han prejad av banan i det första heatet.
Sedan visade Patrik Flodin sin klass på Tierp Arena.

På lördagen kördes den näst sista deltävlingen i SM för V8 Thunder Cars på en av världens snabbaste banor; Tierp Arena.

– Det var en frän bana, sa Patrik. Men det fanns inte mycket omkörningsmöjligheter, utan det fick man försöka fixa det kurvorna.

Patrik Flodin gjorde ett av sina bästa kval i år, bara 0,35 sekunder efter den snabbaste föraren, Daniel Ros. Men tiden räckte ändå bara till sjätte bästa tid i det väldigt jämna kvalet.

Inte mindre än 13 förare var inom en och samma sekund.

Målet för Patrik var att plocka så många poäng det bara gick i SM-tabellen, men tyvärr blev han prejad av banan redan i den första kurvan:

– När jag sedan kom tillbaka på banan och låg jämsides med en annan förare, hade jag fått för mycket grus i däcken och snurrade av, berätade Patrik Flodin.

Då rasade han ner i fältet och fick börja jakten. Men olyckligtvis för Flodin blev han bestraffad med en "drive-through":

– Tyvärr råkade jag knuffa Brofalk av banan, sa Patrik Flodin.

Därmed blev det bara en 15:e plats för Patrik i det första heatet som Alx Danielsson vann.

Med en bra varvtid startade Patrik än en gång i sjätte startspår. Den här gången åkte Ted Brink och Jens Edman ihop framför honom och Ted åkte på drive-through:

– Det gjorde att jag blev ensam på min fjärdeplats och hade lite för långt fram till killarna före, för att kunna avancera i sammanlagt, sa Flodin som slutade fyra i det andra heatet som vanns av Fredrik Ros, före Daniel Ros.

Den 20-21 september är det finaldags på Mantorp.