Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft för Patrik Flodin

Först blev han prejad av banan i det första heatet.
Sedan visade Patrik Flodin sin klass på Tierp Arena.

Annons

På lördagen kördes den näst sista deltävlingen i SM för V8 Thunder Cars på en av världens snabbaste banor; Tierp Arena.

– Det var en frän bana, sa Patrik. Men det fanns inte mycket omkörningsmöjligheter, utan det fick man försöka fixa det kurvorna.

Patrik Flodin gjorde ett av sina bästa kval i år, bara 0,35 sekunder efter den snabbaste föraren, Daniel Ros. Men tiden räckte ändå bara till sjätte bästa tid i det väldigt jämna kvalet.

Inte mindre än 13 förare var inom en och samma sekund.

Målet för Patrik var att plocka så många poäng det bara gick i SM-tabellen, men tyvärr blev han prejad av banan redan i den första kurvan:

– När jag sedan kom tillbaka på banan och låg jämsides med en annan förare, hade jag fått för mycket grus i däcken och snurrade av, berätade Patrik Flodin.

Då rasade han ner i fältet och fick börja jakten. Men olyckligtvis för Flodin blev han bestraffad med en "drive-through":

– Tyvärr råkade jag knuffa Brofalk av banan, sa Patrik Flodin.

Därmed blev det bara en 15:e plats för Patrik i det första heatet som Alx Danielsson vann.

Med en bra varvtid startade Patrik än en gång i sjätte startspår. Den här gången åkte Ted Brink och Jens Edman ihop framför honom och Ted åkte på drive-through:

– Det gjorde att jag blev ensam på min fjärdeplats och hade lite för långt fram till killarna före, för att kunna avancera i sammanlagt, sa Flodin som slutade fyra i det andra heatet som vanns av Fredrik Ros, före Daniel Ros.

Den 20-21 september är det finaldags på Mantorp.