Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffare jobbframtid för unga

Arbetslösheten bland ungdomar ökar, men engagemang och gott rykte bland svenska ungdomar kan vara ett ljus i tunneln.
- Framtiden är tuff för ungdomarna men vi arbetar stenhårt för att hjälpa, säger arbetsförmedlingens chef Charlotte Palmborg.

Charlotte Palmborg, verksamhetsansvarig på arbetsförmedlingen i Hudiksvall och Nordanstig säger att arbetslösheten bland ungdomar ökar.

- Framtiden är tuff för ungdomarna men vi arbetar stenhårt för att hjälpa, informera både ungdomar, kommunen och arbetsgivare. Många väljer nu att studera vidare, säger hon.

Öppet arbetslösa ungdomar i Hudiksvall är 207 stycken, om man lägger till åtgärdsprogram ligger siffran på 464 och det är 140 fler personer än förra året. I Nordanstig är 46 ungdomar öppet arbetslösa och med åtgärdsprogram är siffran 90. Det är 27 fler än förra året.

Hudiksvall och Nordanstigs kommuner är på femteplats när det kommer till att få ut ungdomar till arbete och studier bland ungdomar. Undersökningen är gjord på jämförbara kommuner i landet och ligger på ungefär åtta procent. Trots dessa siffror så har 29 ungdomar fått nytt arbete de senaste två veckorna.

- Vi har förstärkt med fyra nya coacher, varav en jobbar endast med ungdomar. Vi vet också att svenska ungdomar har gott rykte utomlands, att de är arbetsvilliga, pålitliga och duktiga. Det är positivt, säger Charlotte Palmborg.