Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tag i rallycross-SM för Per Engstrand: " Bara att komma igen"

Det var inget vidare flyt för Per Engstrand när rallycross-SM fortsatte på Westombanan i Arvika i lördags. Ljusdalsföraren fick till slut hålla tillgodo med en blygsam placering.

Årets andra SM-deltävling avgjordes alltså på anrika Westombanan. Per Engstrand kör i år i klassen Super Car 2wd och hade nu fått sin ”rätta” motor, en 2,8 liters, till sin Lexus.

Allt började bra och Per knep en fjärdeplats i den första kvalomgången. I omgång 2 slutade han femma.

Men i den tredje och sista omgången var det klippt. Per hamnade i räcket med dunder och brak.

– Hade en dust med värmlänningen Per Berglund. Framvagnen på min bil fick omfattande skador, liksom karossen, berättar Per.

Trots allt hann teamet få bilen körduglig till semifinalen. Per gjorde en bra start från andra led och hade återigen en närgången kamp med namnen Berglund. Plötsligt stannade bilen.

– Det visade sig att huven tryckts tillbaka och slagit till nödstoppen. Bara att bryta.

Per, som är regerande svensk mästare i 2400-klassen, har därmed inte fått någon bra början på säsongen. Även i premiären i Tomelilla jäklades det.

– Bara att komma igen. Även fast jag har en medioker placering i tabellen så ska jag fullfölja SM, som närmast fortsätter i Piteå om två veckor, avslutar Per Engstrand.

Vann i Arvika gjorde Patrik Ydrefalk, Laxå, före tidigare nämnde Per Berglund.

Kurt Eliasson