Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff tid väntar Nordanstig

Nordanstigs kommun får det tungt de närmsta åren, slår revisorerna fast efter att ha granskat årsredovisningen för förra året.

Revisorerna inom Öhrlings KomRev har inga anmärkningar på själva redovisningen men konstaterar att kommunen står inför en ytterst svår ekonomisk situation de kommande tre åren.

Det kommer att vara en utmaning för Nordanstigs kommun att nå de mål som kommunfullmäktige ställt upp samtidigt som man genomför besparingar.

Revisorerna gör bedömningen att en förutsättning för att klara det så kallade balanskravet i fortsättningen måste nämnderna hålla sig inom budgetramarna. Sammantaget missade kommunens nämnder förra årets budget med 4,9 miljoner kronor.

Revisorerna anser även att kommunen behöver ta hänsyn till stora pensionsavgångar de närmaste tio åren. Nästan en tredjedel av de kommunanställda är äldre än 55 år.