Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff strid i Hälsingerallyt

Det blev en strid på kniven som hette duga i Hälsingerallyt!

1,7 sekunder kom att avgöra efter drygt tio mils körning, med dalmasen Markus Hällbo som segrare i fyrhjulsdrivna klassen.

Annons

Niklas Hägg, SMK Hälsinge, inledde bäst i sin Toyota. Men på 3,5 mil långa SS 2 i skogarna nordväst om Hudiksvall så kontrade Markus Hällbo, Säter, och toppade i halvtid med 13 sekunder tillgodo på "Häggen".

Efter uppehåll för service kördes banan ännu en gång. Hällbo ökade avståndet till Hägg på sträcka 3 till att totalt omfatta 20,7 sekunder inför avgörandet.

På slutsträckan satte den sistnämnde allt på ett kort och slog Hällbo med 19 sekunder. Besviket kunde han emellertid konstatera att det inte riktigt räckte ända fram...

– Fattar inte att jag kunde vara så långt efter Markus på den andra sträckan. Men någonting måste det ju bero på.

I övrigt så var Niklas nöjd med dagen.

– Bilen gick som ett spjut och körningen har stämt bra, sammanfattar han.

I tvåhjulsdrivna klassen höll publiken tummarna för Patrik Flodin, som nu gjorde ett inhopp i en Opel Manta (lånad av kompisen Christer Nilsson). Åkningen mellan snövallarna imponerade så länge det varade. Tråkigt nog brast en kylarslang redan på den första sträckan och Ilsboekipaget tvingades parkera.

Segern gick – inte oväntat – till fjolårets bronsman i SM, Tobias Söderqvist från Årsunda. Marginalen skrevs till två minuter och 19 sekunder. Andraplatsen lade hemmaföraren Mattias Hägg beslag på. Att han och kartläsande fru Emma var rejält nöjda med den insatsen var inte att ta miste på.

SMK Hälsinges Pär Swedh tillhörde också de snabbaste, men sinkades på den andra sträckan av trilskande bränsletillförsel och tappade hela 20 minuter på detta. Tomas Bergman bröt efter två sträckor.

Klubbkollegan Stefan Hedström hade däremot bättre lycka och knep segerpokalen bland B-förarna med 1,5 minut i rygg på Sandvikens Anton Alkberg.