Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff start för Edsbyn

Edsbyns damer har startat säsongen i division 2. Laget började mot förmodade topplaget Stensätra.

– Det var ett tag sedan jag sprang så här mycket i en match. Tur att man inte är utespelare, säger Edsbyns målvakt Malin Wängborg.

Och det var tur att 24-åringen var löpvillig, för det var en kombination av hennes tajmade utrusningar och taffliga avslut av Stensätras anfallare som gjorde att Edsbyn faktiskt fick en chans att göra match av matchen.

– Ja, de fick rätt mycket öppen väg in mot mål, de ville gärna köra med instick efter marken, säger Malin.

Stensätra var ändå det lag som tog ledningen sedan Caroline Olsson tagit ner bollen med handen och sedan fått pricka in bollen bakom en chanslös Wängborg.

Edsbyn spelade upp sig och skapade några hyggliga chanser innan paus, men 1–0 stod sig. Fast bara till minut 47. Då kunde Eva Westin trycka in en retur på hörna för 2–0 och ge Edsbyn en brant uppförsbacke.

– Kanske hade vi lite för mycket premiärnerver i dag, vi var kanske lite överladdade i vissa lägen. Men annars så tycker jag vi hade bra koll på dem, säger Malin Wängborg, som efter 60 minuters spel till slut fick jubla.

Veteranen Marie Karsbo slog ett fint lyft som Mikaela Jonsson mötte på halvvolley och satte för 1–2. Då var redan talangen Arleena Paanalahti uppflyttad som anfallare. 10 minuter efter målet fick hon sällskap av Emma Edling, och sedan dröjde det inte länge innan 2–2 låg i Stensätras mål. Paanalahti drev in och sköt i stolpen och returen kunde Edling sätta i öppet mål.

Men någon mer forcering orkade inte Edsbyn med.

– Vi blev trötta, vi jobbade väldigt hårt hela matchen mot ett fysiskt tungt lag så sista 15 minuterna orkade vi inte riktigt sätta något tryck, säger Malin Wängborg, som bara minuterna efter kvitteringen fick släppa in 2–3 på hörna.

Gästerna tog över helt efter målet och kunde i 86:e minuten fastställa segern till 4–2.

– Det är fler lag än vi som förlorat en premiär, i nästa match smäller det, lovar Malin Wängborg.