Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff serieavslutning

Långresan till Boden slutade med en jämn match för Strand i serieavslutningen.

Den betydelselösa matchen uppe i Boden slutade med förlust för Strand 32–33. Lagets blott tredje förlust på hela säsongen.

– Sedan vi säkrade seriesegern har vi haft ett annat tempo. Boden var klart värd att vinna den här matchen, säger Strands tränare Magnus Dehlin.

Matchen började annars bra för Strand. Det dröjde knappt nio minuter av första halvlek innan Boden tog ledningen för första gången.

Lagen följdes åt fram till pausvilan, där det dock var hemmalaget som hade en 15–14-ledning.

– Vi började väl helt okej. Det är vanligt i såna här matcher att man är med skapligt i början. När matchen sedan började sätta sig märktes det att vi inte hade rätt fokus. Det smällde inte i närkamperna bakåt och vi tappade bollar, säger Magnus Dehlin.

Boden bjöd hemmapubliken på en bra insats och när hemmalaget med tio minuter kvar hade 30–25 såg de ut att gå mot en komfortabel seger.

Då började ändå Strand visa gnistan och oviljan att förlora. Bortalaget hämtade upp underläget och med bara sekunder kvar och ställningen 33–32 fick man läget att kvittera.

– Vi hade chansen men en passning från Frida gick inte hela vägen fram till Maja, annars hade vi säkert haft oavgjort, säger Magnus Dehlin som inte deppar överdrivet efter förlusten.

– Det är säkert över när vi kommer hem, men vi hatar att förlora och har inte varit särskilt muntra efter matchen, säger han.

Nu är säsongen över för Strand, även om den mentalt till viss del varit över redan innan matchen mot Boden.

– Vi har lämnat den här säsongen och den här divisionen och tittar hela tiden på lösningar inför nästa säsong. Vi gjorde ingen klockren insats, man ska vinna när man gör så många mål, säger Magnus Dehlin.